Lekker slenteren door Sanur

Praktische dingen om te weten en te doen

Als je net bent aangekomen vanuit Nederland is het verstandig het ritme van de dag en het leven hier meteen op te pakken. Dus dat is lekker  kuieren  in de zon. Lezen in de heerlijke schaduwrijke tuin bij het appartement, zwemmen, fietsen, kortom vooral buiten zijn zodat je hypofyse ook snapt dat je een kleine 15.000 km verderop zit. Al is het (dun) bewolkt, het advies is goed smeren met zonnebrandolie. Begin gerust met factor 20 en ga tussen 12 en 15 uur niet pal in de zon, maar onder de parasol zitten!  Als je eenmaal een kleurtje hebt langzaam met de factoren naar beneden, maar altijd smeren zelfs als je in de schaduw zit.

Restaurants

Er zijn heel veel restaurantjes in de directe omgeving van Appartement Het Tropenhuis in Sanur. Ook hotel Taman Agung heeft een restaurant. Als je eenvoudig en goedkoop wat wilt eten is Warung Made (hotel uit 30 meter naar links) een prima plek. Schuin aan de overkant rechts zit een goed Thais restaurant. Eigenlijk zijn alle restaurantjes die je in de omgeving aantreft prima dus gewoon kijken wat je aanspreekt.

Boodschappen doen en winkelen

Hardy’s, open van 8.00 uur-22.00 uur.  Deze supermarkt ligt om de hoek bij het Hotel (hotel uit en 300 meter naar links) heeft alles wat je nodig hebt en veel meer.
Je kunt er in ieder geval ook terecht voor yoghurt en muesli en beleg. Voor lekker brood kan je beter naar de Europese winkel gaan (hotel uit oversteken en ongeveer 100 meter naar links). Ook kan je winkelen op de avondmarkt.

Massage

Lichaamsmassage is 5 minuten lopen voorbij Hardy’s, ook aan je linkerhand. Er staat een groot bord met twee voeten buiten. Balinese massage is heerlijk en ontspannend. De prijzen zijn redelijk en staan vast (je hoeft dus niet te onderhandelen) .
Alhoewel je je overal kunt laten masseren is dit in ieder geval een goed adres.

Fietsen langs het strand

Vraag voordat je naar het strand gaat om een poolhanddoek bij hotel Taman Agung. Die kan je meenemen in je fietsmand en op je strandstoel leggen. Het strand en de zee zijn tien minuten fietsen van appartement Het Tropenhuis. Er is een mooi fiets- en wandelpad langs de zee. Je kan heerlijk zitten aan het strand en zwemmen in de zee als het hoog water is. Doorgaans is de huur van een ligstoel met parasol rp 20.000 per persoon. Voor de lunch is kippensoep (soto ayam) en/of een mixed fruit juice aan te bevelen. Het fietspad loopt heel lang door aan beide kanten, je kijkt je ogen uit, gewoon doen!

Geld pinnen

Er zijn genoeg pinapparaten te vinden in de buurt van appartement Het Tropenhuis in Sanur. Als je het hotel uitgaat en schuin naar links oversteekt zie je een Permata bank. Daar is een van de weinige pinautomaten te vinden waar je 2 miljoen Rupiah kunt krijgen. Bij de meeste pinautomaten is 1 miljoen Rupiah het maximum bedrag.

Bellen

De voordeligste manier om te bellen is een prepaid Simkaart te kopen van het merk Simpati.
Koop een kaart en zet er direct 100.000 (+ € 9,-) op. Je kunt er een kopen bij de Hardy's.  Je kunt hier je kaart ook laten opwaarderen.

Als je een kaart koopt vraag dan direct of ze hem willen activeren/installeren.

Je belt als volgt naar Nederland:
Eerst toets je 01017 dan het landnummer (31 voor NL) dan het nummer zonder de eerste 0

Provider → land→ netnummer zonder 0 → abonneenummer

Voorbeeld 1: 01017 → 31 → 30 → 6993839
Voorbeeld 2: 01017 → 31 → 6 → 53283984

De 01017 zorgt ervoor dat je relatief goedkoop belt naar Nederland.

Om te kijken hoe veel er nog op je kaart staat bel je: *888#

De omgeving van appartement Het Tropenhuis in Sanur

Op deze kaart ziet u precies waar alles zich bevind, Klik op de icoontjes in het kaartje voor meer informatie.
Omgeving Het Tropenhuis weergeven op een grotere kaart